Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 145 не пали...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 145 не пали...

Здравейте колеги! С Алфа допир до този момент не съм имал.
    Вчера на сестра ми 145-цата остана почти без съединител... педала е потънал почти до ламарина. Някак си прибрах колата до нас и я оставих с намерението тази сутрин да я карам на майстор. Обаче тази сутрин имаше още една изненада... колата спря да пали... нито на газ, нито на бензин Газовата май е италианска - БРЦ. Лошото е, че и на бензин не иска да запали.
    Та въпросите са няколко:
    1. Възможно ли е ако е изтекла течноста на съединителя колата да е разбрала и затова да не иска да запали
    2. Казанчетата ми идват малко... до колкото виждам под капака са 4 - за вода, за антифриз, за хидравликата, и за спирачките. - А съединителя?
    3. Предполагам помпата на съединителя е заминала (а може ли да са гумички?) каква цена е тая помпа, или ако може да се ремонтира колко излиза ремонта?

Колеги, моля ви помагайте...
    П.С. Забравих да спомена че става дума за 145 1.6 boxer 95г.

За съединителя се използва спирачната течност и е едно и също казанчето. Ако ти е намаляла спирачната течност, е възможно да е от цилиндъра на съединителя (намира се върху скоростната кутия струва 60-70 кинта) или от помпата, която е на педала. Тя май струва малко повече. Може и съединителя да е заминал ама така както го описваш едва ли е от него. А за проблема с паленето нямам идея, единствения път когато боксера не искаше да пали се оказа, че някой беше сритал ключа за газ/бензин и кабела се беше откачил...
    Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
    Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
    Audi A4 1.9 TDI

Comment

а за паленето нали първо изключваш от скорост и тогава въртиш стартера и имаш впредвид че съединителя не отлепя. а цилиндърчета има и по-евтини. и внимавай с нивото на спирачната течност, да не се наложи после да обезвъздушаваш и спирачки.
      точка

Comment

БРЦ май са си БГ газови уредби ... ( не че разбирам от газ ) . Имаш 2 помпи на съединителя - една на педала и една при съединителя . Според мен е заминала тази на педала .По около 30-35 лв. мисля че бяха . Паленето може да не става заради имобилайзера . Ако на таблото ти свети едно жълто ключе и пише ` code ` значи е от него . Разкачи акумулатора , остави го 10 мин . и като го вържеш трябва всичко да е наред
        145 1.6 ТС '97 ех.
        145 1.9 JTD '00
        307 CC 2.0 '04

Comment

Същия проблем го имах и аз оказа се, че беше от цилиндъра(бяха му заминали уплатненията). Ако ти изтича спирачна течност се огледай да разбереш от каде изтича от цилиндъра или от попмата, ако е от помпата трябва под педалите да има течност.
          А за цените се интерисувах, когато го имах проблема и цилиндъра струваше около 30лв, а помпата около 70лв. Но аз си смених уплатненията (кумичките) и ремонта ми излезна 2лв (толкова струват уплатненията).
          Проблема ти с паленето нямам и на идея от какво ще е.
          УСПЕХ
          Fiat Punto 1.2 75
          ЕХ Alfa Romeo 145 1.3 Boxer '94 - Първата любов

Comment

Ако все още не си запалил :
            Виш на кабелите на свещите далли хварля искра ако е така значи на газ трябва да заработи.
            И питаи сестраси кога е сипвала газ за последно
            Ако не пали на газ виш какво е копчето газ/бензин може да пали на гаи и после на ниакакви обороти да прехварля на газ.
            Ако е така на саното копче газ/бензин трябва да има едно малко ботонче то е за принодително палене на газ даи на контакт щтракни на газ след това натисни малкото копченце и лампата на газ ще засвети постояно няма да мига и 100 ще запали колата
            Но ако нямаш искра на кабелите става далго и сложно и ме марзи да пиша че едвали ще направиш това което напиша .
            За саединителя са те осведомили вече
            Опел Кадет GSI
            166 2,4 JTD
            ако мислиш че е здрава дай та тествам

Comment

Здравейте, преди малко ми се случи нещо непонятно за мен .Карах колата си спрях за 10 мин и след това като се опитах да я запаля, не искаше. Свети индикатора за имобилайзера и този на акумулатора.Ще се радвам, ако някой има представа на какво се дължи това и какво трябва да направя за да подкарам алфичката ми help благодаря предварително!
              VIC ART EAST, Alfa 146 1,6 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от VICARTEAST Покажи съобщение
                Здравейте, преди малко ми се случи нещо непонятно за мен .Карах колата си спрях за 10 мин и след това като се опитах да я запаля, не искаше. Свети индикатора за имобилайзера и този на акумулатора.Ще се радвам, ако някой има представа на какво се дължи това и какво трябва да направя за да подкарам алфичката ми help благодаря предварително!

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=9498
                Това е за 156-не съм сигурен за теб става ли
                Ма не пиши в всяка тема за твоя проблем.Пишеш и чакаш все някой ще помогне.Успех
                Last edited by nikotm; d.m.y г., 21:02.
                Alfa Mito 1.4
                156 2.0 155 ex
                156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

абе колега , 8 поста по надолу съм писал за подобен проблем !и как е решен!

Comment

Забравих да кажа, че опитах да оправя сам проблема и нищо не се получи. Извиках пичовете от автоасистанса, закараха ми количката в италсервиз следобяда и на сутринта си я взех работеща. Съжалявам, че не мога да бъда полезен с информация за причината за проблема. Този от сервиза каза, че е имало проблем с токовете при ламбда сондата, ако съм разбрал правилно... благодаря и приятно пилотиране на най- готините брички на пътя
                    VIC ART EAST, Alfa 146 1,6 Boxer

Comment

Working...
                    X